Maj 2023

Hej i vårsolen! Här kommer en hälsning från vår nya medarbetare:
Hej! jag heter Svitlana, jag kom från Ukraina för 5 månader sedan. Till yrket är jag operasångare och även sånglärare. Jag gillar verkligen Sverige. Här kan jag vila från de ändlösa explosionerna i mitt hemland.
Jag kan också sjunga ukrainska sånger för svenska folk. Jag är väldigt intresserad av det svenska språket, liksom det svenska livet i stort. Jag skulle vilja lära mig svenska, även för att hjälpa ukrainska barn som flyttade till Sverige - att anpassa sig snabbare i ett främmande land
Jag har börjat jobba på Barn hittar kultur och jag hoppas kunna skapa nya och intressanta projekt tillsammans.
Hälsningar från Svitlana Remzhyna

Vårt projekt Barn lär barn om demokrati har satt i gång. Eleverna får dels veta mer om vårt arbete och barnkonventionen och får utifrån detta skapa filmer med vår hjälp.
Vi kommer möta elever på flera platser i Sverige. Filmernas tema kommer att finnas på vår hemsida men kommer även att spridas med elevernas hjälp på andra plattformar.

Vi fortsätter också det vi kallar för Hemma hos barn möten. Möten där vi träffar barn och unga för att få feedback på våra projekt och diskutera våra kärnfrågor. Cecilia Klingspor, musikpedagog och musiker, har under våren träffat barn och unga i region Stockholm och Gotland. Nu har Cecilia börjat träffa ungdomar från Ukraina tillsammans med Svitlana Remzhena på Södergården i Stockholm.

/Daniela Projektledare för Barn hittar kultur


230113 

BARN HITTAR KULTUR DELTAR MED TVÅ PROGRAMPUNKTER PÅ FOLK OCH KULTUR

(Klicka på texten)


-KONST KULTUR OCH DEMOKRATI


-KULTUR OCH DELAKTIGHET I SKOLAN – ELEVENS RÄTTIGHET


VÄLKOMNA!220728

BARN HITTAR KULTUR SÖKER EN KONSTNÄR

Vi söker en konstnär som kan skapa ett verk / en konstupplevelse som ska fungera som scenografi till en scenkonstföreställning.


Barn hittar kultur är ett projekt som vill ge Sveriges elever möjlighet att få större delaktighet i valet av kulturupplevelser i sin skola.

Scenkonstföreställningen Konst, kultur & demokrati med tillhörande workshop är en del i en förstudie för att undersöka barn och ungas relation till konst, kultur och demokrati.

Under hösten kommer vi att möta barn/ungdomar i mellan-och högstadiet.

 

Ditt arbete består i att skapa en konstupplevelse som också ska användas som scenografi.

Konstnären kan verka inom valfri fält och behöver inte ha tidigare erfarenhet av teater. Det finns ett manus och skriven musik för föreställningen som inspiration till arbetet.

 

Begränsningar:

Konstverket/ konstupplevelsen måste vara portabelt, bärbart och kunna förflyttas med enkelhet. Föreställningen kommer mestadels spelas i klassrum med liten yta och kan vara svåra att mörklägga.

 

Ersättning: Arvode + materialkostnader

 

Behörighet (kvalificeringskrav)

  • Relevant utbildning, alternativt dokumenterad arbetslivserfarenhet.
  • God förmåga att kommunicera och lyssna aktivt.

Anställning/Uppdrag

Sista ansökningsdag

8 augusti 2022

 

Föreställningen har premiär 10 oktober. (v 41)


Skicka CV + personligt brev till:

arbete@barnhittarkultur.se    

Sista ansökningsdag är 8 augusti 

Du kan läsa mer om projektet här:

www.barnhittarkultur.se


Hör gärna av dig till projektledare för Barn hittar kultur: daniela@barnhittarkultur.se 0735058448

om du har några frågor.


220718 VI SÖKER TVÅ SCENKONSTNÄRER

Vi söker två scenkonstnärer som är vana vid att arbeta interdisciplinärt och har erfarenhet av att arbeta med barn och unga.  Du kanske är utbildad dansare, mimare eller skådespelare som har erfarenhet både av att arbeta med rörelse och text.

Barn hittar kultur är ett projekt som vill ge Sveriges elever möjlighet att få större delaktighet i valet av kulturupplevelser i sin skola.

 

Scenkonstföreställningen Konst, kultur & demokrati med tillhörande workshop är en del i en förstudie för att undersöka barn och ungas relation till konst, kultur och demokrati.

Under hösten kommer vi att möta barn/ungdomar i mellan-och högstadiet.

 

Ditt arbete består i att spela i scenkonstföreställningen i Stockholm och på turné och delta i/hålla i workshops för barn och unga.

 

Vi ser gärna att du har körkort. 

 

Om arbetet:

Repetition i Stockholm från v 37. och Sverigeturné med start v 41. 

Omfattning: Heltid 12/9-4/11.

Varaktighet:  2 månader (1 månad rep i Stockholm, 1 månad turné i Stockholmsregionen och i landet)

Anställningsform:  Tidsbegränsad anställning. Lön enligt avtal.

 

Skicka CV + personligt brev till:

arbete@barnhittarkultur.se    

Sista ansökningsdag är 8 augusti 

Du kan läsa mer om projektet här:

www.barnhittarkultur.se20220622

Det nationella projektet "Barn hittar kultur" har fått  600.000 i återstartsstöd av Kulturrådet. Det gläder oss att kunna erbjuda skolbarn runt om i landet en föreställning och workshop om vad kultur är. Studier har visat att barn runt om i landet har missat kultur de har rätt till. Vi vill inspirera och medvetandegöra deras rätt och också skapa en nyfikenhet att själv hitta och välja kultur. Höstens projekt ligger till grund för en plattform som ska skapas för skolbarn med aktuella utställningar och föreställningar i deras område.Höstens föreställning är kostnadsfri för skolor. Välkomna att kontakta  oss med undringar och frågor.


KONST, KULTUR & DEMOKRATI

 

Barn hittar kultur är ett projekt som vill ge Sveriges skolbarn möjlighet att få och välja kulturupplevelser till sin skola.

 

Konst, kultur & demokrati är en rolig engagerande och deltagande scenkonstföreställning där eleverna får en intensivkurs i kultur, konst och demokrati som tex teater, musik, litteratur, dans och bild, skulptur och barnkonventionen. I workshopen får eleverna delta undersökande på sina egna villkor om vad de sett och upplevt.

 

Workshopen kommer ligga till grund för Barn hittar kulturs fortsatta arbete med att skapa en digital plattform där barn kan botanisera och hitta kultur på sina egna premisser.

 

Scenkonstföreställningen Konst, kultur & demokrati med tillhörande workshop är en del i en förstudie för att undersöka hur barn och unga ser på konst & kultur och på hur de kan få mer kunskap om demokrati och delaktighet.

 

Info

Klassrumsföreställning

+ tillhörande workshop

Om totalt 1,5 h

 

För mellan och högstadiet

 

Föreställning och workshop är gratis.

Med förväntningen att Barn hittar kultur kan återkoppla till klassen i senare skede.

 

Mer info: barnhittarkultur.se

 

Producent för Konst, kultur & demokrati: Isabel@barnhittarkultur.se 070-343 71 95

Projektledare för Barn hittar kultur: daniela@barnhittarkultur.se 0735058448